Министрите Радев и Нанков: Сами подадохме оставки

Спорт Вилаж победи в първата среща срещу Метал Перник
August 30, 2018
Сандански с богата културна програма през септември
August 31, 2018

Министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков заявиха, че са подали оставките си, защото поемат политическата отговорност за трагедията край Своге. Днес стана ясно, че поста си освобождава и транспортния министър Ивайло Московски.

„Така се прави по белия свят, така постъпваме и в ГЕРБ. Очевидно министерствата ни не са били в състояние да ни предпазят от тази трагедия”, заяви Радев. И подчерта, че не са се оттеглили веднага след катастрофата, защото искали да предадат цялата необходима информация на следствието и прокуратурата.

„Ние сме хора с морал. Основната ни цел е справедливостта максимално бързо да възтържествува. Съдействахме, съдействаме и ще съдействаме, за да може следствието да приключи по възможно най-обективния начин”, коментира от своя страна регионалният министър Николай Нанков.

Той и колегата му от вътрешното ведомство заявиха, че не са писали официално мотиви за оттеглянето си от постовете.

На въпрос защо подават сега оставка, Радев уточни, че за петте дни след трагедията са предали всичката информация на следствието.

„Координацията на ведомствата не е била на ниво”, коментира от своя страна Нанков.

Двамата министри не коментира дали се очакват още оставки заради катастрофата. Вътрешният министър добави, че ще се погледне работата в миналото на ведомствата, за да се уточни дали и там има отговорни за трагедията.

На брифинга не присъства транспортният министър Ивайло Московско, тъй като днес е в болничен, но и той е депозирал оставката си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.