Сандански с богата културна програма през септември

Министрите Радев и Нанков: Сами подадохме оставки
August 31, 2018
Слави Трифонов с истинско кърваво писмо! България се е превърнала в ковчег
August 31, 2018

Традиционно, община Сандански в началото на есента подготвя много интересни събития, които впечатляват със своето разнообразие и естество.

Целият месец септември е изпъстрен с културни прояви, концерти и изложби. Всяка седмица е изпълнена със събития, някои от които се случват за първи път.

Наситената програма на месеца започва още утре със Земляческа среща в село Кашина, където се очакват стотици местни и гости да се съберат в китното селце.

В неделя, на 2 септември, по повод 94 години от гибелта на Тодор Александров политици, евродепутати, кметове на съседни общини, български организации и пр. ще посетят и отдадат почит пред паметта на революционера на гроба му в Пирин планина, над село Сугарево в близост до параклиса „Св. Илия“. Към българската група ще се присъединят и представители от РМакедония.

На 6 септември, Ден на Съединението на България, в знак на почит към героите на това велико дело ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.

На 7 септември в село Голешево, по случай 140 години от рождението на Пейо Яворов и 115 години от Сражението в Голешово,  край Хаджисимеоновата плевня ще се проведе историческа възстановка на сражението.

За първи път град Сандански ще бъде домакин на Концерт-спектакъла на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Последната нощ на Апостола“, който ще зарадва санданската публика на 8 септември. Малко по-рано през деня ще се проведе благотворителната акция „Рисувай с Дани и подай ръка“ в парк „Свети Врач“.

И тази година по традиция община Сандански се включва в инициативата за един по-чист и приветлив град „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 15 септември в цяла България.

През месеца ще станем свидетели и на две изложби: 21-28 септември в Археологически музей ще бъде представена изложбата „Наследство, бъдеще и цветна магия“, а на 22 септември в Епископска базилика ще можем да видим изложбата с произведения на Анна Покровнишка и Диана Захариева. През деня, посветен на  22 септември ще се проведат ред събития, сред които Колопоход, поклонение и концерт.

На 23 септември ще бъде представена постановката „На живо от оня свят“. Билетите ще бъдат в продажба от 3 септември пред Дома на културата.

Концерт на Глория ще зарадва всички нейни фенове на 27 септември.

Очакваме да откриете Вашето събитие и да му се насладите!

Концерт на Глория ще зарадва всички нейни фенове на 27 септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published.