Майки от Югозапада подкрепиха протестиращите родители на деца с увреждания в столицата

Венко от село Кости: Този път наистина Странджа ще загине!!!
June 30, 2018
СИГНАЛ! Две нарушения на гръцки автобус, а глоба няма
June 30, 2018

Майки от Перник се събраха пред сградата на общината, за да подкрепят майките на деца с увреждания, които седмици наред протестират в столицата и в други градове в страната, предаде Радио Благоевград.

„Внасянето на проектозакона за личната помощ е само първата стъпка. Ние няма да спрем да протестираме, докато по него не започне да се работи реално и докато социалната система не се промени”, каза Радостина Николова. Протестът на пернишките майки премина на фона на любими детски песнички.

Протестиращите носеха черни балони и лозунги “Системата ги/ни убива” . „Радвам се, че обществото започва да се събужда, започва да ни подкрепя и да оценява това, през което ние минаваме”, заяви Албена Александрова и изказа благодарност към тези, които дори и да нямат техните проблеми са дошли, за да ги подкрепят. Сред тях бе Мариела Григорова, позната на децата в Перник като клоунът Бонбончо.

„Знам колко е трудно да бъдеш майка и още колко по- трудно е да бъдеш майка на дете с увреждания. Подкрепям ги с цялото си сърце и душа”, каза тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published.