Венко от село Кости: Този път наистина Странджа ще загине!!!

Беласица задържа голмайстора си за още един сезон
June 30, 2018
Майки от Югозапада подкрепиха протестиращите родители на деца с увреждания в столицата
June 30, 2018
Това заяви късно снощи пред наш репортер 29-годишният Венко Георгиев от село Кости по повод избитите вчера в селото овце и кози заради пламналата болест по животните. След като дълго той не вдигаше телефона си,потънал в своята мъка, най-после успяхме да разговаряме с него. Ето какво заяви той през сълзи от шока, от който със сигурност дълго няма да се отърси.
„Не знам какво да кажа. Все още не искам да повярвам, че това ми се случва за трети път-първо беше шапа, после син език, сега пък чума. На кого да вярвам, вече и аз не знам. Какво ще правя от утре -също не знам. В моето стадо от 236 животни, нямаше нито едно болно. Но заради открито такова в стадото на колегата, избиха всички. Нямам думи просто, едва ли някога ще мога да забравя ужасяващата картина от вчера-държах ги едно по едно, за да им слагат инжекциите и после да ги хвърлят в трапа. Хора, страшно е!!! Какво е това чудо, какво е това нещо?? Животни гледам откакто се помня. Сериозно започнах преди девет години и въпреки че на два пъти ни сполетяха подобни трагедии, пробвах отново. До вчера – когато отново избиха всичко. Аз живеех за тези животни, бях с тях 365 дни в годината, за мен те бяха моето всичко. А сега вече ги няма. Заради болест, пламнала и внесена най-вероятно от нелегален мигрант. Всички са потресени, а хората с белите дрехи ще ги помня завинаги. Не мога да кажа нищо повече, не знам какво ще правя и дали изобщо повече ще погледна животно.“
Вчера в село Кости бяха избити близо 400 овце и кози заради огнища на чума. Хората там са потресени,а взимането на проби и в околните села продължава.
източник: strandjanews

Leave a Reply

Your email address will not be published.