Кметът Иван Кадев: Няма огнище на Омикрон в Банско,прокуратурата разследва клеветите

Ученици пребиха зверски свой връстник
January 5, 2022
На три места в град Петрич ще се извърши ритуалът за Богоявление
January 5, 2022

„Няма огнище на Омикрон в Банско, това са клевети и прокуратурата ще разследва от къде идват тези лъжи, това коментира кметът на курортния град Иван Кадев по повод на появили се скандални публикации в жълти сайтове. В тях се твърди,че анонимен местен доктор казал,че в Банско има огнище на болни от Омикрон.

„Искам категорично да заявя, че разпространяваните твърдения са неверни.

РЗИ е единствената институция в Република България, която разполага с достоверни данни и е упълномощена да съобщава резултати от проведени изследвания. Според държавните здравни власти и информация от общопрактикуващите лекари в града, има повишаване на нивото на позитивните тестове, но те в никакъв случай не са повече от тези в други населени места в страната. Броят на направените тестове в Банско е по-голям заради изискванията на авиокомпаниите и граничните власти на различните държави за туристите, които се завръщат в страните си след ваканция в България.

Не отговарят на истината и внушенията за отменени резервации, вследствие на увеличена заболеваемост.

Всички клеветнически писания, с които се цели компрометирането на Банско като безопасна туристическа дестинация, се проверяват от прокуратурата и опитващите се да злепоставят града и курорта ще получат законово възмездие.

Искам да уверя всички съграждани, гости и приятели на Банско, че тук е сигурно, спокойно и безопасно; навсякъде в града и планината стриктно се спазват противоепидемичните мерки.

Банско гостоприемно продължава да посреща всички любители на природата и белите спортове. Заповядайте да се насладите на радостта от движението, чистия въздух, добрата храна и уютните хотели,каза кметът Кадев.

Местният бизнес пък смята,че това е атака от конкуренцията, защото Банско е пълно с туристи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.