Клуб на пенсионера вече и в кв. „Виздол“ на Петрич

Наградиха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г.
January 14, 2020
Благотворителен базар в с. Катунци събра 1658,15 лв. за лечението на Никол
January 14, 2020

Клубът на пенсионера в кв. „Виздол“ е очаквана години придобивка от възрастните хора. Проблемът с намирането на подходящо помещение забави изграждането на този клуб, припомни и кмета Димитър Бръчков. Той благодари за съдействието на депутата Георги Динев и на директора на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светла Данаилова, които са помогнали за помещението, което е в двора на училището и е подходящо за клуб на пенсионера.

„Изграждането на този клуб е част от системната политика на Община Петрич за подкрепа и грижа към възрастните хора“, каза кмета Димитър Бръчков и припомни за вече извършените ремонти в клубовете на пенсионера в другите квартали на Петрич, както и откриването на такъв клуб в ж.к. „Самуил“.

По думите на депутата Георги Динев, който е от този квартал на града, и хората са били изключително активни при търсенето на решение за клуб на пенсионера. Директорът на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светла Данаилова изрази радостта си от реализирането на проекта за пенсионерски клуб, близо до учебното заведение. „Можете да разчитате на подкрепата ни във всяко едно отношение“, посочи още г-жа Данаилова.

През последните две години бяха открити и нови клубове на пенсионера в селата Старчево, Кавракирово и Кърналово.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *