Кирил Петков: От цялото си сърце искам да премахнем сертификатите, но първо трябва да повишим нивата на ваксинация

Националният отбор по баскетбол на лагер в Сандански
January 7, 2022
НЕЧОВЕШКО! Майка уби бебето си, опита да излъже разследващите
January 7, 2022

Не вярвам цените да бъдат по-високи от това, което бе предложено. А мораториумът ще падне в момента, в който направим цялостен анализ и сме сигурни, че сме ограничили всички течове в системата, защото нашата политика е да премахнем течовете в системата преди да прехвърляме разходите на крайните потребители. 1,5 млрд. лева е целия пакет за бизнеса. Доколкото знам вчера е имало доста добър напредък как точно да се рамкират тези помощи. Едно от нещата, които надграждаме, е, че тези помощи за бизнеса ще започнат от една цена нагоре – 185 лв. на мегаватчас. Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в парламента.

,,Аз съм много доволен, че този стимул, който беше предложен, успяхме да ваксинираме 92 000 души в последните три дни. Ще продължим много сериозно кампанията по ваксинация, тъй като хората трябва да бъдат много добре информирани и в този смисъл е важно участието и на личните лекари в кампанията“, посочи Петков.

,,Нашата обща цел е да продължим с тези темпове на ваксиниране, като крайната цел е да махнем пика, а не просто да ваксинираме хората. Това е обществен интерен и личен здравен интерес. Тези 75 лева бяха едно допълнение към информираната кампания. Засега други финансови стимули не предвиждаме“, уточни още премиерът.

От цялото си сърце искам да премахнем сертификатите, но когато нивата на ваксинации са достатъчно високи, а това ще стане с нива от около 70% ваксинирани, каза още той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.