Извънредно! Освободиха бившия шеф на КАТ – Благоевград под гаранция

Вихрен Сандански започна лятната си подготовка на чело с легендата Георги Бачев
July 4, 2018
Дневен център “Света Неделя” ще отбележи своя празник
July 5, 2018

Окръжен съд Благоевград в лицето на съдия Дияна Узунова определи 10 000 лв. гаранция за свободата на ексшефа на КАТ Благоевград, Данаил Стоицов.

Днешното дело, което продължи повече от три часа се гледа при закрити врата.

На него бе ообсъдена психиатрична и психологична експертиза, изготвена от вещи лица Иванова и Митева, тъй като по време на престоя си в ареста Стоицов е търсил няколко пъти психиатрична помощ.

Припомняме, че при специализирана акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“ – Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на трима души.

Единият е Данаил Стоицов, бивш началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, на когото са повдигнати обвинения за четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника.

Другото лице, което е привлечено като обвиняем е Бойко Шарков. Неговото обвинение е за подкуп, в който е участвал като помагач, улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица подкуп.

Бойко Шарков бе освободен с парична гаранция в размер на 7000 лв.

Третият обвиняем е Никола Доганджийски, който според обвинението умишлено е улеснил ст. инсп. Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.

Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Третият обвиняем е с определена парична гаранция в размер на 6000 лв.

източник: pirinsko

Leave a Reply

Your email address will not be published.