Един урок за подражание – никога не забравяй от къде си тръгнал

Местната власт упълномощи кмета да представлява Сандански в МБАЛ “Югозападна” болница
March 29, 2018
25-годишeн юбилей за IV ОУ “Св.Св. Козма и Дамян”
March 30, 2018

Тази седмица Петрич бе домакин на Национално ученическо състезание по счетоводство. Въпреки че в региона ни дойдоха 22 деца, преборили се в конкуренция с 600 ученици от цялата страна в една тежка и трудна специалност, надали много от нас щяха да знаят, че сме били домакин или че изобщо се е състояло то. Но за финала на тази надпревара пристигна и заместник-министър на икономиката. И ясно каза – тук съм не само като представител на изпълнителната власт, но и като гост на родното ми училище “Проф. д-р Асен Златаров”.

 

Домакините на мероприятието пратили покана на Александър Манолев, защото бил техен възпитаник именно в професионално направление счетоводство, но не вярвали, че наистина може да дойде. Защото денят е делничен, а София е далеч. Но се оказа, че когато има желание, има и начин. Манолев не само бе с учениците, но им разказа как е вървял по същия път и ги насърчи да следват мечтите си.

 

„Аз съм възпитаник на училището, което е домакин на това състезание – Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”, а много от присъстващите днес тук са били и мои учители“, бе първото, което всички присъстващи чуха от икономическия заместник-министър. „Старите хора казват – „учи, за да не работиш“. Но всъщност днес трябва да учите, за да имате избора да работите това, което ви мотивира и ви кара да се чувствате добре“, продължи той. „Поддържайте това високо ниво, което демонстрирате днес и завоювайте нови успехи. България има нужда от млади хора като вас“, каза още Александър Манолев.

 

Той връчи грамоти на финалистите и даде голямата награда на Кристиян Трайков от ФСПГ „Васил Левски”, Монтана. Но даде един много по-важен урок на децата – че никога не трябва да забравяш от къде си тръгнал и да се гордееш с училището и хората, които са ти помогнали да се формираш като личност. Нещо, което за съжаление успелите хора често забравят.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!