Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за ковид мерки

Само хора със зелен серификат или негативен тест ще скачат за кръста в …
January 5, 2022
Убийство в санданското село Катунци, има задържан
January 6, 2022

Предложението беше на „Възраждане“

С 51 гласа „за“, 64 „против“ и 30 „въздържал се“ мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на „Възраждане“ за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас.

От партията настояваха временната комисия да се занимава с последиците върху психическото състояние на гражданите от въвеждане на мерките, със сключените договорите за доставка на ваксини, проверка на броя на хоспитализираните пациенти и ревизия на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лечение на COVID-19.

Лидерът на партията Костадин Костадинов попита кой ще носи отговорността за абсолютно безсмислено похарчените милиони левове. “Прекалено много са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма ясно, няма прозрачност“, смята той.

Хасан Адемов от ДПС не откри смъсъл от създаване на подобна комисия и заяви, че по-важният въпрос е на какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е как се управлява кризата изобщо в България. “Разбрахме, че е създаден този пандемичен комитет, кризата трябва да бъде управлявана не единствено и само от едно министерство. Той трябва да бъде оглавен поне от вицепремиер! Дали кризата ни управлява в момента, или ние активно управляваме кризата – това е най-важното нещо“, сподели той.

Източник:БНР

Leave a Reply

Your email address will not be published.