Георги Батев: Вие сте свръхбогата партия, която получава огромна субсидия и би могла да си заплаща приличен наем, ползвайки някое частно помещение

От април тол такси и за второкласни пътища
January 7, 2022
Адвокати: ЧСИ си сложи импулсен телефон – таксува по 60 ст. на минута за справка
January 7, 2022

Георги Батев отвърна на ПП “ГЕРБ” Сандански, които излязоха с позиция, след като самият той тактично намекна, че е време всеки да си плаща независимо дали е партия или бизнесмен. Щом се ползва общински имот, трябва да се заплаща, а не след това да има питания на сесиите “Защо общината няма пари?”.

В отговор на разпространената позиция от ГЕРБ-Сандански в медиите, относно моето изказване за ползваното от тях помещение общинска собственост, заявявам следното:
Моят призив е към сегашните управляващи, които трябва да направят необходимите промени в Закона за политическите партии и да се спре това безумие да се правят подаръци с държавни и общински имоти, защото дадена партия била парламентарно представена. Припомням Ви, че Вие сте свръхбогата партия, която получава огромна субсидия и която спокойно, ако е морален стожер, за какъвто се представя, би могла да си заплаща приличен наем, ползвайки някое частно помещение. Това кой и как в Народното събрание е гласувал изменението в ЗПП, с което безвъзмездно се отдават на партиите общински и държавни помещения, мен лично не ме касае, тъй като не съм го гласувал аз, за да бъда упрекван за това. Не бихте могли да ме убедите, че тази тема не е важна и че имотът, който стопанисвате не е апетитен, поради самото му местонахождение и квадратура. Ежедневно там преминава голям поток от хора. На фона на нарастващата инфлация и шоковото поскъпване на цените за битово потребление, голяма част от фирмите фалират, а други се чудят дали въобще да стартират работния процес. В същото време, Вие ми се хвалите с членската Ви маса и с коректно заплащан членски внос. Добре, но какво го касае това обикновения санданчанин и какво толкова хубаво е видял той от това, че вече 7 години Вие стопанисвате това общинско помещение? Това е последното мое лично мнение, което споделям по темата. Желая успех в партийната Ви дейност!

Leave a Reply

Your email address will not be published.