България протестира! Благоевград, Петрич и Кюстендил подкрепят сънародниците ни

Почитаме Свети Мина – покровителят на семейството
November 11, 2018
Петрич излезна на протест, затварят Кулата
November 11, 2018

Днес цяла България протестира. Всички областни градове и няколко по-малки такива се вдигат на протест срещу високите цени на горивата и поскъпването на данъците за стари коли и задължителната “Гражданаска отговорност”. Очаква се да бъдат блокирани възлови пътни артерии в цялата страна.

В Пазарджик протестът вече започна. Там освен за горивата, данъците и застраховките, гражданите протестират и срещу ниските доходи на Българите. В този час протестиращите се очаква да се отправят към Пловдив, където да се включат в колоната от автомобили, които ще шестват под надслов “Съединението прави силата”. Шествието ще започне в 11 часа.

В същия час започват акциите на недоволство в Сливен и Ямбол. В Благоевград недоволните ще се съберат в 11.30 часа пред паркинга на Югозападния университет. След това ще се отправят на шествие към главен път Е-79. Очаква се да стигнат до тунела “Железница” и да блокират пътя за Гърция. Те ще бъдат подкрепени от недоволни граждани на Гоце Делчев.  От там в 10 часа са тръгнали над 40 автомобила, съобщи организаторът Георги Темелков. Малко по-рано пък жители на Разлог ще блокират второкласния път до граничен пункт “Илинден” заради готвеното увеличение на цената на водата в Благоевградско.

По същото време ще протестират и в Стара Загора. Сборен пункт на протестиращите е затворената заради ремонт част на бул. “Патриарх Евтимий” между улиците “Христо Ботев” и “Братя Жекови”. С автомобили те ще се придвижат до паркинга на езеро Загорка, откъдето ще тръгнат пеша по пътя за Казанлък.  Ще бъдат затворени и двете платна за движение, съобщи един от организаторите Деляна Иванова.

В 11 часа на протест излизат и в Бургас.  В 11 часа протестиращите от Перник се събират при “Детелината” край Драгичево. По-късно протестът ще се влее с този в София.

В 13 часа протестиращи се събират пред болницата в Петрич, откъдето ще тръгне шествието. Час по-късно на протест излизат и жителите на Кюстендил.

В Дупница са готови да затварят пътища, да вдигат барикади и да горят гуми.  Актът на недоволство там започва в 11.30 часа.

“Шефът на полицията Борислав Динев не е дал съгласия да се спира потока от коли по магистралата, а също и да се палят гуми, но над 10 души вече са подготвили гуми за висок огън”, съобщи във Фейсбук организаторът на протеста Леонид Хаздай.

В столицата шествието ще е пешеходно и ще започне от площад “Александър Батенберг” и ще приключи при паметника на Васил Левски. А маршрутът е  площад “Батенберг”- бул. “Александър Дондуков” – паметника Васил Левски и по улиците “Оборище” и “Георги Раковски” ще се върнат отново до площада.

По същото време на протест под надслов “Смяна на системата” излизат и във Враца. Организаторите са предвидили шествие по централните улици на града. Очаква се в 15 часа да бъде блокиран главен път Е-79 в участъка между Враца и Мездра.

По последни данни националният протест ще бъде подкрепен от жители на 50 български града.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *