Александър Манолев е първият политик от Източна Европа получил покана за участие в Източно-германския икономически форум

В Петрич излизат на протест срещу високите цени на горивата
November 9, 2018
Почитаме Свети Мина – покровителят на семейството
November 11, 2018

Александър Манолев е първият политик от държава от Източна Европа, който получава покана за участие в Източно-германския икономически форум – едно от най-престижните събития в региона. Той не само е бил сред неговите гости, но е и представил възможностите за инвестиции в страната ни, става ясно от официалното съобщение на българското Министерството на икономиката.

 

Събитието събира на едно място представители на държавното управление и водещи компании, а видео обръщение към участниците във форума е отправила и канцлерът Ангела Меркел.

 

Само за първата половина на 2018 г. германски компании са инвестирали в страната ни 130 млн. евро, става ясно още от информацията на икономическото министерство. Зам.-министър Манолев е подчертал, че очакванията са тази тенденция да се запази, а целите са дори да се надгради.

 

По време на събитието Александър Манолев е разговарял с представители на редица компании и се надяваме, че скоро ще има и други оптимистични новини за нови инвестиции в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *