Започна празничната програма по повод ежегодния събор на с. Кулата

Тази нощ горя колата на Славчо Хаиса
April 29, 2017
В Сандански ще бъде отбелязан деня на храбростта и българската армия
May 3, 2017

За много хора Кулата е нарицателно име за последното населено място преди границата ни с Гърция. За мен обаче това е родният ми дом и мястото, на което винаги се връщам с удоволствие. Това каза народният представител Александър Манолев по време на днешните празненства по случай ежегодния събор на селото.

Сред гостите на събитието бяха и кметът на Община Петрич Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, председателят на ОбС- Петрич Георги Тренчев и кметове на населени места от общината и символичния домакин – кметът на с. Кулата Димитър Дамянов. В църквата “Св. Атанасий” бе отслужена празнична неделна литургия и водосвет, а жители на селото се събраха в храма, за да занесат в домовете си и курбан за здраве.

Ежегодният събор на селото традиционно се чества на 1 май, но празничната програма бе открита още днес с детски футболен турнир.В него се включиха 6 отбора на деца от региона, а Александър Манолев връчи медали на малчуганите от Кулата. „Пожелавам ви да продължавате да тренирате усърдно, но и да отделяте време на ученето, за да може да постигнете много успехи за себе си и родното си място“, обърна се народният представител към децата, които участваха в турнира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *