Зам.-министър Манолев си пожела за 2018 г. спортна зала за Сандански и нова индустриална зона

Супермаркет върна цените от социализма!
December 31, 2017
Методи Григоров удари глиган в последните часове на 2017г.
December 31, 2017

Пожелавам си през 2018 г. кметът Кирил Котев да ме покани на откриване на спортната зала и заедно да дадем началото на изграждането на индустриална зона Сандански. Това каза в отговор на въпрос на vox64 за очакванията за новата година заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Той допълни, че това са важни проекти за общината, по които отдавна се работи, но подчерта, че най-важното е всички да сме здрави и близо до семействата си. Това бе и основното пожелание отправено от него към читателите на нашия сайт.

Той обясни, че 2017 г. е била много динамична година за него. „Започнахме с политическа нестабилност и избори и тук не мога да не благодаря на всички, които ме подкрепиха. А тези, които не го направиха се надявам, че с работата си започваме да ги убеждаваме, че правим всичко по силите си страната да се развива правилно“, каза Александър Манолев. По думите му изпращаме година, в която са постигнати много добри макроикономически показатели на национално ниво – имаме близо 4% ръст на БВП и над 14% ръст на износа. „Започнаха да се изпълняват ангажиментите за повишаване на пенсии, за учителските заплати и др. Сега е важно да запазим този темп на развитие, за да се отрази това в доходите на по-голяма част от населението“, подчерта той. В личен план за него едно от най-важните неща е и стартирането на инициативата „Децата на Сандански“, стана ясно още от отговорите му.

Александър Манолев си пожела още през 2018 г. да бъдем единни, да не позволим негативното да вземе връх и да бъдем успешни – както в личен, така и в национален план. „Започва българското Председателството на Съвета на ЕС и това е важен момент за страната ни. Избрахме слогана ни да бъде „съединението прави силата“ и се надявам наистина да се вслушаме в него. Защото всички знаем историята за хан Кубрат и пръчките, които не могат да се счупят само когато са заедно, но забравяме, че веднага след неговата смърт децата му се пръснали във всички посоки на света. И оттогава до днес историята ни е изпълнена със случаи на противопоставяния и междуособици. Дано днес да сме помъдряли и да намерим сили наистина да бъдем единни“, каза още Манолев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *