Зам.-министър Александър Манолев и кметът на Сандански Кирил Котев се включиха във велопоход с немски олимпийски шампион

Сандански счупи рекордът за най-голямо състезание по плуване в България
May 13, 2017
Верижна катастрофа на Е-79 край Благоевград
May 14, 2017

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и кметът на община Сандански Кирил Котев се включиха във велопоход, организиран от немски спортисти и любители на колоезденето. Инициативата вече се утвърждава като ежегодна, а тази година сред участниците беше и световноизвестният колоездач от близкото минало и олимпийски шампион Олаф Лудвиг.

„Показателно е, че немските участници идват специално тук, за да се включат в този велопоход и да се насладят на красотата на българската природа. Имаме уникални дадености за развитие на туризма, а това ще се отрази и на постъпленията в местната икономика“, коментира Александър Манолев преди началото на велопохода.

Според него подобни събития също трябва да се използват за популяризиране на красотата на България. Във велопохода се включиха общо 22 участника, а трасето обхващаше над 40 км – от Сандански до пограничното гръцко село Агистро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *