За първи път в Сандански „Детски Пирин Фолк“

Септември (Симитли) разгроми с 4-0 Беласица (Петрич) в контрола
February 8, 2017
Валери Сарандев е новият областен управител на Благоевград
February 9, 2017

За първи път в 25-годишната история на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански ще се проведе и конкурс специално за деца.

„Детски Пирин Фолк“ Сандански е конкурс за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област за деца между навършени 8 и 15 години. Той ще се проведе на 25 август 2017 г.

Миналата година за първи път химнът на фестивала „Добре дошли в Сандански, приятели“ бе изпълнен от деца  и събра бурните овации на зрителите в препълнения Летен театър. Това бе и своеобразната подготовка за учредяването тази година и на детския конкурс. Неговото първо издание ще е част и от отбелязването на четвъртвековния юбилей на утвърдения и единствен по рода си фестивал „Пирин Фолк“ Сандански.

Подробните условия за участие може да намерите в Правилника на фестивала на обновения интернет сайт на адрес: http://pirinfolk.com/bg/pravilnik.

Очакваме вашите заявки за участие на e-mail: office@fenfolktv.bg или на адрес: София 1330, ж.к. Сердика, ул. Гюешево 85, ет.3 /за фестивала „Пирин Фолк“/

Крайният срок за записване е 30 април: https://www.youtube.com/watch?v=ONftuiM4dnc

Leave a Reply

Your email address will not be published.