Въпросът за обединение на болниците в Петрич и Сандански ще бъде поставен за обсъждане в местния парламент

Топ 10 на професии, склонни към изневяра
November 3, 2016
(Видео)”Попитай кмета”: Защо ще има “Синя зона” в Сандански?
November 4, 2016

След проведена среща на общинските съветници от Сандански, бе взето решение да бъдат разгледани възможните варианти за обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“.

Целта е оздравяване на петричката болница, стабилизация на двете лечебни заведения, чрез оптимизация на приходите и като цяло подобряване обслужването на пациентите от двете общини.

На 10 ноември от 9:30 часа в синия салон на Интерхотел Сандански /поради заетостта на залата на Общински съвет за изборите/ ще бъде проведена извънредна сесия на Общински съвет – Сандански, на която казусът за сливане на МБАЛ „Свети Врач“ и МБАЛ „Рокфелер“ ще бъде поставен за широко обсъждане. Следва да бъдат направени необходимите анализи, да бъдат преценени възможностите и да бъде взето окончателно решение.

Подкрепа за общ мениджмънт на лечебните заведения в Петрич и Сандански има от Министерство на здравеопазването и НЗОК.

Ако съветниците на двете общини подкрепят мярката, до края на следващата година ще се пристъпи към фактическото обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“. Ще бъде създадена една болница с два филиала, съответно в Сандански и Петрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!