Вихрен се засили към последните места след загуба в Дупница

Верижна катастрофа на Е-79 край Благоевград
May 14, 2017
Отборът на “Спорт и сигурност” взриви Търговище със своето участие
May 15, 2017

Марек победи Вихрен с 2:1 в среща от поредния кръг на Югозападната Трета лига. Първото полувреме на стадион „Бончук“ бе доста скучно за зрителите, но след почивката имаше какво да се види. През първите 45 минути трябва да се отбележи само претенцията за дузпа от страна на Вихрен и две претенции също за 11-метров наказателен удар за домакините за игра с ръка в наказателното поле на санданчани.
След антракта дупничани заиграха по-атакуващо и в 48-ата минута Чечев можеше да открие, но стреля в аут.

В 52-ата минута Джордж Николов бе оставен сам и от около 17 метра вкара топката в мрежата на Захари Димитров за 1:0. Само 6 минути по-късно Марек покачи на 2:0. Даниел Димитров използва груба грешка на вратаря Захари Димитров, който излезе, но не успя да играе с топката. Така тя попадна в краката на крилото на дупничани и той я вкара във вратата му. В 70-ата минута сякаш от нищото Вихрен върна един гол – Александър Русков намери добре топката от въздуха и я прати в обратния на Пламен Младенов ъгъл за 2:1.

В 86-ата минута Роби Атанасов вкара във вратата на Вихрен, но попадението бе отменено заради засада, а в продължението на срещата Емил Стоянов уцели сглобката със силен шут от 20-тина метра. Победата на Марек пък зарадва съседите Германея и Велбъжд, които спечелиха днешните си срещи и запазват шансове за оцеляване. Свобода Пещера също взе ценни 3 точки днес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *