В Петрич ще има киносалон на стойност 216 хил лв.

С възстановка и военни почети Благоевград отбеляза 105 години от Освобождението на Горна Джумая
October 5, 2017
Вихрен се класира от Благоевградска област за купата на АФЛ
October 5, 2017

„Кинополис Ентъртеймънт” ООД изгражда киносалон в читалище „Братя Миладинови -1914” в Петрич.

Това става възможно, след поредица разговори с представители на общинското ръководство в южната община.

От фирмата се изисква да инвестира в реконструкция и ремонт на малкия читалищен салон в Петрич като превърне помещението в съвременен киносалон.

Предварителните разчети показват, че за целта ще са необходими  около 216 хил лв., които да включват цялата необходима подготовка за бъдещото кино в т.ч. да се извърши: СМР, мебелировка, обзавеждане /80 хил лв/; осигуряване на киностолове /26 хил лв/; инсталиране на прожекционна и озвучителна техника /110 хил лв/.

Фирмата дава уверение , че бъдещият киносалон ще бъде модерен , защото ще разполага с последно поколение дигитална кинопрожекционна и озвучителна техника, 3 D система и ергономични кино-кресла, нова климатична система.

Ще бъде изграден също щанд за продажба на билети. Фирмата гарантира също, че политиката й е програмиране и показване на 90% от наличния филмов репертоар в страната, като се обръща специално внимание на българските филми.

Всичко ще бъде извършено срещу сключване на 10-годишен договор с Община Петрич за малкия салон на читалище „Братя Миладинови -1914” , като фирмата ще плаща и месечен наем от 600 лв.

Към момента малкия салон на петричкото читалище се използва твърде рядко , заради по-малкия капацитет и наличието на голям салон. Освен това редица мероприятия провеждани в него през годините се изтеглиха в залата на Община Петрич.

Превръщането му в киносалон би бил нов момент в културния живот на общината, запълва и една отдавна търсена възможност от петричани да имат отново свое кино, както преди години, когато се гордееха с това.

Очаква се произнасяне по въпроса и от читалищното ръководство, което със сигурност като управляващо Културната институция на община Петрич следва да има и най-голяма грижа именно към богатството на културния живот  и различните направления за обогатяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *