В Община Петрич са готови за тежка зима

Търговци на злато на съд, укрили данъци за общо 208 000 лева
October 25, 2017
11 години от създаването на Дневен център за стари хора в Разлог
October 25, 2017

Община Петрич определи депа за пясък, закупи допълнително и сол за поддържането на уличната мрежа през зимата. Община Петрич обяви една обществена поръчка с три обособени позиции за снегопочистване и поддържане на уличната мрежа през зимните месеци.

Позициите са:
снегопочистване и поддържане на улиците в град Петрич – 55 хил. лв без ДДС;
снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Подгорски и Марикостински райони – 50 хил лв без ДДС;
снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Огражденски район -50 хил лв без ДДС.

За всяка една от позициите се е явил само по един кандидат, всички отговарят на изискванията , има сключени и договори към днешна дата. Уличната мрежа в града ще почиства фирма „Растер юг ООД”, в Подгорски и Марикостински район изпълнител по зимното поддържане е фирмата „Живел Енерджи” ООД, в Огражденски район отново „Растер юг” ООД.

„Това означава, че фирмите следва да направят вече своята организация като предварителна подготовка на техника и обособяване на пунктове за изчакване”, уточни зам. кмета по „ТСУ и строителство” Минка Салагьорова.

По нейна информация от миналата година има останали на разположение 12 тона сол, Общината обаче е поръчала още 50 тона за да покрие необходимостта за целия зимен сезон. В района на подгорските села вече са почистени банкетите покрай главния път, премахнати са храстите и сухите дървета. Където е било необходимо е направено и изкърпване на уличната мрежа, остава единствено освежаването на маркировката, който процес ще приключи до средата на месец ноември.

„Съгласувано с кметовете на села вече са определени и депата за пясък, до края на месец ноември по график ще се достави по места. Готов е и списъкът с машините по населени места, които могат да реагират най-бързо при необходимост”, обобщи Минка Салагьорова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.