Уроци по салса с Памбос Агапиу за закриване на колопохода

Извънредна сесия или люта битка на 5-ти септември
September 4, 2017
Пиринско го закъса за учители, дни преди началото на учебната година
September 5, 2017

Министерството на младежта и спорта, съвместно с Община Сандански и Община Банско стартират кампания „Стани независим. Бъди свободен“ насочена срещу зависимостите.
В град Сандански, като част от кампанията, ще се проведе колопоход „Не на наркотиците“ на 16 септември /събота/ от 10:00 ч. В 10:30 ч. ще бъде даден старт на лекоатлетически крос, а в 11:00 ч. ще бъде даден старт на велопохода, насочен срещу зависимостите.

Изненадата за всички ще бъдат Памбос Агапиу и танцьорите от “Памбос Денсинг Център”, които ще се включат в заключителната част на велопохода “Не на наркотиците” на 16 септември, от 18:00 ч. на пл. “България” под мотото “Сандански танцува”.
Два часа безгрижие, забавление и гарантирано веселие очакват жителите и гостите на град Сандански. Завладяваща музика и танци, представления и открит урок по салса, воден от самия Памбос Агапиу.
Всеки посетител ще има възможност да обогати танцовата си култура и умения, докато се забавлява. Дори и никога да не сте пробвали стъпките на салса, ще се докоснете до магията на латино ритмите и с лекота ще ги танцувате. Очакват ви два часа щастие и усмивки. “Тази година за своеобразен финал на колопохода “Не на наркотиците” сме подготвили за всички участници и за жителите и гостите на града -танци. Ще предоставим на децата една чудесна и по- различна алтернатива на спорт, тъй като танцуването е едновременно забавление и физическа активност. Желанието на община Сандански е да насърчава младите хора да спортуват и да участват в различни форми на сценични изкуства, които носят ползи за здравето и за цялостното личностно развитие. Така децата ни ще прекарват по-малко време пред компютъра и ще се намали риска от други опасни за здравето практики. Идеята ни е с танци и музика да се заредим с хубаво настроение и емоция за старта на новата учебна година”, коментира инициативата г-жа Людмила Караиванова – Директор на дирекция “Образование и култура” към община Сандански.
Събитието ще е и своеобразен подарък към учениците и техните родители за началото на учебната година. В “Сандански танцува” могат да се включат малки и големи и реално да заучат стъпки от различни популярни латино танци. Танците подобряват настроението и са инструмент за освобождаване от ежедневния стрес и тревожност. Възпитават на дисциплина, укрепват физическото, духовното и емоционалното здраве на всички, които го практикуват.

ПРОГРАМАТА НА  ВЕЛОПОХОД „НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ“ И „САНДАНСКИ ТАНЦУВА“

пл.“България“

10:00 ч. – Официално откриване

10:30 ч. – Лекоатлетически крос

11:00 ч. – Старт на велопоход „Не на наркотиците“

17:30 ч. – DJ Музика

18:00 ч. – Открит урок с Памбос по салса, меренге, бачата

19:00-19:30 ч. – Шоу програма с LosPambos Dance Company

19:30 – 20:00 ч. – Социални танци

Leave a Reply

Your email address will not be published.