Учредява се инициатива „Децата на Сандански“

Камион се самозапали на АМ „Струма“
December 20, 2017
Винетката ще важи 12 месеца от датата на купуване
December 20, 2017

По инициатива на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката се учредява инициатива – „Децата на Сандански“. Тя има основна цел да отдаде внимание на деца и младежи, които през изминалата година са показали заложби в областта на образованието, изкуствата или спорта.

Всички те ще бъдат отличени на специална церемония, която ще се проведе този петък (22 декември), от 16:30 часа в Парк Хотел Пирин, гр. Сандански.

С помощта на Община Сандански, които също застават зад инициативата, е направен преглед на децата и младежите от региона, които през изминалата година са завоювали призови места на олимпиади, състезания, конкурси и др., за да бъдат селектирани повече от 40 участника, които ще бъдат наградени в рамките на първото издание на „Децата на Сандански“. Те са условно разделени в три категории: „Посланик на Сандански“; „Бъдещето на Сандански“ и „Младите лъвове на Сандански“. За разлика от други конкурси, обаче тук няма да има първо, второ и трето място, защото всички те вече са показали, че са победители.

Организаторите се надяват проявата да се утвърди като ежегодна, а инициативата – да се насърчават и открояват талантите на Сандански, да продължи да се развива и надгражда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *