Трима румънци пострадаха при катастрофата на ГП Е-79

Полицията откри нива с коноп край санданското село Плоски
June 30, 2017
Днес се навършиха 46 години от смъртта на Гунди и Котков
June 30, 2017

Трима румънци, пострадали при катастрофата тази сутрин на ГП Е-79 край Благоевград са с леки фрактури на крайниците, няма опасност за живота им. Възстановено е движението по път I-1 Симитли-Благоевград.

Както информирахме по рано днес на Главен път Е-79 в района на полигона преди Благоевград, малко след 05:00 часа е получен сигнал за ПТП. При извършване на маневра изпреварване, лек автомобил с румънска регистрация, не успява да се прибере в лентата си и се удря в насрещно движещ се товарен автомобил с българска регистрация.

В резултат на ПТП са пострадали водачът на лекия автомобил и пътуваща с него жена – румънски граждани, без опасност за живота. Пострадалите са транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, контактни са. Водачът на лекия автомобил, на 64 г. е с фрактура на ключица, пътуващите с него жени-на 63 и 62 години са със счупвания на ръка и рамо. Едната от тях е съпруга на водача, пътуват към Гърция, но не знаят друг език освен гръцки и румънски. Полевият тест за алкохол на 27-годишния водач на товарния автомобил е отрицателен, взета му е и кръвна проба. Такава е дал и румънецът, който предприел изпреварване и се блъснал в ТИР-а на прав участък в местността Полигона на изхода от Благоевград в посока Симитли.

На мястото имаше патрули на ПП „КАТ”, които пропускаха на етапи само в едната лента. Малко преди 9 часа тази сутрин движението по път I-1 Симитли-Благоевград бе възстановено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *