Три девойки ще представят Община Сандански на първия “Детски Пирин Фолк”

Графити с българското знаме ще има и Четвърто училище в Сандански
August 16, 2017
НАП казва колко данъци дължим по телефона
August 17, 2017

Тазгодишното юбилейно XXV-то издание на Международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк” Сандански 2017 г. ще проведе за първи път „Детски Пирин Фолк“.

Конкурсът за изпълнителско изкуство на песен от македонската фолклорна област ще покаже талантливите деца на България, на възраст между 8 и 15 години.

След миналогодишното изпълнение на химна на фестивала „Добре дошли в Сандански, приятели“ от деца и препълнения Летен театър, учредяването на „Пирин Фолк“ за деца бе своеобразно продължение на идеята деца да пеят на фестивала и е по повод четвъртвековния юбилей на музикалния форум.

На първото издание на „Детски Пирин Фолк“ Сандански три талантливи момичета от община Сандански ще се конкурират с останалите деца, които след прослушване бяха допуснати до конкурса.

Децата от община Сандански, които ще очакват нашата подкрепа са сестрите Анабел и Дарина Дамянови от град Сандански, дует. 15 годишната Анабел и 11 годишната Дарина пеят от 7 годишни. Те са гордостта на град Сандански и няма местен, който да не ги познава. Техните гласове и талант звучат на всеки празник и събитие в общината. Участват в много конкурси и фестивали и имат много награди от различни градове. Своя следа оставят и във фестивала „Пирин Фолк“ през 2014 г., когато печелят първа награда. На миналогодишното издание откриват и двете фестивални вечери с изпълнение на популярния химн на „Пирин Фолк“ – „Добре дошли в Сандански, приятели“. На „Детски Пирин Фолк“ – Сандански ще се представят с изпълнение на живо на песента „Тръгнало ми лудо, младо“.

От община Сандански е и Петя Карамфилкова, която е от с. Ново Делчево, община Сандански. 14 годишната Петя пее от 4-годишна и има спечелени много награди и отличия. Наскоро бе наградена за изпълнение на фолклор от конкурса „Звезди в радиото“ в град Благоевград, а от Международния фестивал „Малешево пее и танцува“ с. Микрево, Петя спечели второ място. Изпълнява обработен фолклор, а автентичните песни учи от баба си. На „Детски Пирин Фолк“ – Сандански ще се представи самостоятелно с изпълнение на живо на песента „Не ти ли е жално“.

Заповядайте на 25 август 2017 г. Летен театър, град Сандански да подкрепим талантливите деца на община Сандански.

Билети може да се закупят в eventim.bg и партньорската им мрежа, а в град Сандански и в Туристически информационен център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *