Тежък пътен инцидент в планината над Кресна

Венета Милушева каза “Да” насред морето
August 5, 2017
Горящ автомобил предизвика опашка на АМ “Тракия”
August 6, 2017

Двама мъже са в тежко състояние след като лек автомобил с шест човека излезе от пътя и падна в пропаст над град Кресна.

Сигналът за инцидента е подаден към 23 часа от района на хижа Загаза в Пирин планина. От хижата към Кресна са слизали два леки автомобила. За съжаление първият е излязъл от пътя и паднал в дере. В него са пътували 6 човека, трима от които успели да излязат. Сред тях има две жени и дете.

Инцидентът стана в много трудно достъпен район, където могат да минават само джипове и атевета. Започна безпрецедентна спасителна акция с участието на пожарна и две линейки от Сандански и Кресна.

За инцидента се разбира бързо в Кресна и тъй като на хижата има много местни хора, към местопроизшествието тръгват няколко джипа.

Първоначалната информация е, че останалите в автомобила, които са затиснати, са в тежко състояние. Проблем при акцията е и че там няма обхват на мобилните телефони.

Към 0:20 ч. двама от пострадалите са извадени от катастрофиралия автомобил и са транспортирани с джипове към ССМП Кресна.

В момента две линейки от Благоевград пътуват, за да ги транспортират до МБАЛ Благоевград. Двамата пострадали са с поли травми в тежко състояние. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *