Тежка катастрофа заля АМ “Струма” с мляко

Две експериментални кръгови кръстовища влизат в сила от следващата седмица в гр. Петрич
September 28, 2017
Камериерка от Благоевград е открита мъртва в скалите на о. Миконос
September 28, 2017

След като ТИР изсипа вчера близо 200 каси бира на входа на Благоевград, днес тежка катастрофа между два товарни автомобила заля АМ „Струма“ този път с мляко.

Малко след 17 часа при 75-и км на АМ „Струма“ в посока Дупница и София гондола „Скания“ се врязва в спрял в аварийната лента камион „Мерцедес“, който превозва млечни продукти. ТИР-ът успява да спре едва след 50 м като влекачът му се е засукал в обратна на движението посока. Пострадали са леко и двамата водачи. На мястото пристигна линейка от Дупница, която оказа помощ на водача на „Скания“- та с пернишка регистрация. С охлузни рани по главата е и водачът на „Мерцедес“-а, който е с кюстендилска регистрация. Движението по магистралата се осъществява само в изпреварващата лента, като трафикът се регулира от служителите на АПИ. На място пристигнаха и две патрулки.

Припомняме, че вчера малко преди 8 часа ТИР “ДАФ”, който пътува от Благоевград в посока Дупница, след минаване през кръговото кръстовище при село Бараково, навлиза в автомагистрала “Струма”. На десния завой поради несъобразена скорост и неукрепен товар, брезентът се къса и на пътното платно падат около 150 – 200 каси с Пиринско пиво.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.