Татяна Дончева: Ние сме нация от мрънкачи, дала държавата на мутри и мафия

113 свободни работни места са обявени тази седмица в Бюро по труда Сандански
June 29, 2016
Бербатов получи 6-ца на държавният си изпит за бакалавър в НСА
June 30, 2016

“Дали сме държавата на мутрите и на мафията и отношението към тях в болниците и в затворите, е заради това”, каза пред Би Ти Ви лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева, бивш прокурор и депутат.

Според нея това, че всеки ден се занимаваме с престъпниците – как се отнасяли към тях в болниците и в затворите, е проблем на нацията. Не става дума за пари – те не си плащат за това положение, а просто никой не иска да се разправя с тях, убедена е Дончева.

“Ако това е нация от мрънкачи, чакащи друг да вади кестените от огъня, няма как да стане промяната”, каза тя.

Бизнесът по думите й е “легнал така, че да го пъхнат под вратата, минат е с валяка”.

“Не искат да имат неприятности. Гледат да се пришият към властта, да получат една малка поръчица. Мрън-мрън. Няма да дойде друго време, ако не си го направим другото време”, заключи Татяна Дончева.

По повод на вчерашното задържане на нови обвиняеми по време на следствен експеримент в Слънчев бряг мнението й е, че продължава тенденцията в полицията да се дава картбланш на хора с театрални наклонности.

“Аз съм голям противник на демонстрациите. Има си начин за задържане на хора – семпъл, прост и ефективен. Не бива да става пред цял курортен комплекс. Както и две седмици не искам да гледам в сутрешните блокове Митьо Очите. Всяка сутрин ни занимавате с кафето колко куршума имал, каква операция му направили”, коментира тя.

За простреляния по време на въоръжен грабеж в столицата обаче Дончева отбеляза, че “полицията трябва да покаже, че може да стреля”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.