Татяна Дончева: Имам шансове за балотаж с кандидата на ГЕРБ

Тризначките на бунт в благоевградския кв. Еленово заради нов строеж
September 27, 2016
Улични кучета в Благоевград плашат хората
September 28, 2016

„Добре дошъл е всеки опонент, за нас противник са проблемите на България, цел е да намерим и предложим решения. Другите кандидати са просто наши конкуренти в едно олимпийско състезание по надбягване и нека победи по-добрия”. Така кандидатът за президент Татяна Дончева коментира по Нова телевизия неочакваната поява на бившия премиер Пламен Орешарски в битката за президент.

„Орешарски не е кандидат на Бойко Борисов. Щабът на ГЕРБ има много кандидати, които ще удължат листата, за да ронят протестен вот, който ГЕРБ не може да получи. Пламен Орешарски не мисля, че е сред тях. Пламен Орешарски очевидно е кандидат на #КОЙ. Но не само. Защото не смятам, че #КОЙ, е нещо сам по себе си. Той е лице на един голям кръг играчи, които имат много сериозни възможности за влияние върху българския политически и икономически живот”, анализира Дончева.

Според нея важен въпрос е защо „кръгът зад Пеевски” излъчва Орешарски за кандидат? Освен това тази номинация била провокация. „Но приемете, че за кръга #КОЙ това не е провокация, а естествена номинация”, заяви Дончева. Тя запита защо ДПС не изважда нормален кандидат с тяхната си регистрация. В личен за бившия премиер план две са възможностите, смята бившата депутатка- той или иска да получи реабилитация, или не може да откаже на тези, които са го номинирали. „За мен Минчо Спасов е съмишленик”, заяви тя.

„Той е проверен човек, в реални действия, затова го поканих за вице. Нашата двойка не прилича на другите – ние сме съмишленици, бойни другари, проверени в тежки моменти”. Така Дончева обясни избора на вицепрезидент. Тя разказа, че той не случайно е бил обект на разработки. Дончева отрече да е казвала, че ГЕРБ няма шанс за балотаж.

Според нея, кандидатът на БСП ген. Радев е „зайче от ръкава“, на което са му внушили, че може да се приземи с парашут на „Дондуков“./24chasa.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.