Св. Трифон Зарезан в Община Сандански

Детска градина “Зорница”, село Дамяница, ще бъде изцяло обновена
January 17, 2017
Атанасовден е! Зимата започва да си отива от днес
January 18, 2017

 

Градът, под чиито пясъчни пирамиди се произвеждат едни от най-хубавите вина в България – Мелник, ще посрещне за шести път винопроизводители за „Златен грозд“

 

Община Сандански и винопроизводителите от Мелнишкия регион ви канят да се потопите в света на лозарството и винарството по случай празника на Св. Трифон Зарезан.

Изби в района на Мелник, Сандански и Петрич ще отворят вратите си за посетители на 11ти и 12ти февруари. Ще се предлагат турове и беседи из винарните.  Посетителите ще се запознаят с тайните на винопроизводството, с местните и международните винени сортове и ще се потопят в хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион. Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади.

Приемат се индивидуални посетители и организирани групи. Препоръчително е посещението да бъде предварително заявено. Участниците в дните на отворени врати са:

 

 

Виненият тур из местните изби може да се съчетае с посещение на град Мелник и празника на Мелнишкото Вино „Златен Грозд“. Най-малкият град в България за шеста поредна година ще бъде домакин на фестивал за местни професионални и домашни винопроизводители. Много музика и танци, вкусни регионални ястия и гостоприемни домакини очакват всеки посетител.

Leave a Reply

Your email address will not be published.