Съвместно обучение на 30 учители от България и Македония

Инцидент с вертолет Ми-17 е станал в района на летище Крумово
June 12, 2018
Нова трагедия потресе Югозапада! Трактор се преобърна и уби мъж
June 12, 2018

15 учители от България и 15 учители от Македония се обучаваха съвместно по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“

 

Община Сандански организира екологично обучение за учители „Бъди ефективен!“.

15 учители от България и 15 учители от Македония от 12 детски заведения се обучаваха съвместно в областта на енергийната ефективност и как да преподават по интересен и забавен начин иначе безинтересната за децата тематика.

Работилницата се проведе на 6 и 7 юни, 2018 в конферентната зала на хотел Медите, с. Поленица, общ. Сандански.

Обучението включваше няколко презентации и интерактивни занимания. Първият ден учителите се превъплатиха в «енергийни детективи», зорко следящи екологичния отпечатък на своя другар. През втория ден горещи дебати се разразиха на тема ,,Климатични промени: Един градус е много“. В демонстрация и забавни игри преминаха и двата дни, а за финал учителите преминаха и своя изпит. Всеки изготви урок, които да поднесе на децата. Оценките ще бъдат част от последната дейност по проекта, а именно изложба с детски рисунки на тема „Енергийна ефективност“.

Всеки от 30 участника в обучението получи „Ръководство“ със забавни и образователни игри и трикове за обучение на деца по темата за опазване на околната среда и енергийната ефективност.

Програмата на обучението бе подготвена от Радина Калдамукова, Магистър по гео-екология и екипа – Йорданка Нонева – Златкова – ръководител проект, Траяна Сухарева и Петя Костадинова.

Събитието се организира като част от дейностите по проект с референтен № CB006.1.11.199 и наименование: „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, който е съ-финансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014-2020, CCI No2014TC16I5CB006.

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България- Бивша Югославска Република Македония,  CCI No2014TC16I5CB006. Съдържанието на публикацията е отговорност  единствено на Община Сандански и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.