Съветниците определиха цените за ползване на търговските маси на новия пазар

Антонио Ласков напусна Вихрен пое към Созопол
June 19, 2018
ВиК Сандански отстраняват тежка авария
June 19, 2018

В тази връзка се актуализира Наредбата за определяне на наемите и таксите и цените на услуги на територията на община Петрич.

Цените за масите в новия покрит зеленчуков пазар, които се приеха днес са:
за едно търговско място ,сергия, с площ от 4 кв.м. стопаните ще заплащат по 4 лв. на ден за ползване,
за месец наемът ще бъде 60 лв. с ДДС.

Ще се отнема разрешението за ползване при двумесечно закъснение на наема.

Работното време на новия пазар ще бъде от 07.00 до 20.00 ч в зимния период и от 06.00 ч до 21.00 ч през летните месеци.

От документите към дневния ред става ясно, че 70% от общия брой търговски места на пазара в Петрич са постоянните маси. Заявки за тяхното наемане ще се подават в деловодството на общината.

С решение от днес се отпускат и средства от общинския бюджет за възстановяване на улична мрежа в село Първомай, след приключване на първи етап от реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на селото. Средствата за подмяна на водопровода са безвъзмездна финансова помощ от ПУДОС и са в размер на 695 907, 55 с ДДС.

За възстановяване на уличните настилки след ремонтите се гласува съфинансиране от Общината в размер до 192 191,40 лв. Съветниците приеха още да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение в имоти – общинска собственост. Става въпрос за поставяне на камери с цел предварително известяване за възникване на пожари в планините Беласица и Огражден. Общо ще бъдат монтирани четири камери – съответно в близост до селата Беласица, Ключ, Вишлене и Боровичене. На сесията днес бяха приети и отчетите за 2017 година на общинските дружества – „Озеленяване” ЕООД и „Общински медицински център”ЕООД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *