Студентите излязоха на протест и тази вечер в памет на Фатиме

Над 500 човека блокираха Е- 79 с искане за втори кабинков лифт в Банско!
December 13, 2017
Полицаи откриха крадени АТВ-та до контейнер в с. Дамяница
December 14, 2017

Стотици благоевградчани излязоха и тази вечер на мирен протест в памет на 19 – годишната студентка Фатиме Колашова.

Подобно на снощи и днес сутринта, и тази вечер много хора се събраха на  кръстовището в  Благоевград, където вчера сутринта камион бутна и уби студентката на място, докато отивала на лекции.

Студентите се събраха малко преди 19 часа тази вечер. Първоначално, също както и снощи, те първо заобиколиха и отрупаха с цветя пешеходната пътека, превърнала се в лобно място за девойката.

„Настояваме за по – добро осветление в района, пешеходни пътеки пред общежитията, легнали полицаи.

За да се случи всичко това обаче институциите ни питат, кога ще вдигнем цветята на асфалта, които положихме в памет на Фатиме ? От общината в Благоевград обещаха да започнат с ремонта още утре сутрин и до 18 да бъдат направени новите пътни маркировки, легналите полицаи, както и ново осветление. За това имаме подписа на кмета Атанас Камбитов, който ни увери, че когато решим цветята от пътя да се махнат лично ще изпрати хора, които да ги приберат,  не изметат”, каза пред събралото се мнозинство от хора състудентка на загиналата Фатиме.

„Ако до 18 – ти това, което днес ни обещаха на срещата от общината в Блаогевград не се случи, ние отново ще бъдем тук”, конкретизира тя.

Както писахме, 19-годишната първокурсничка Фатиме отивала към университета. Докато минавала по пешеходната пътека на метри от учебното заведение, камионът я блъснал.

Според местните въпросът е поставян многократно пред институциите, тъй като от години знаят, че е опасно. В кръстовището се вливат 5 улици. Боята на пешеходните пътеки пък се изтривала много бързо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *