Студенти от Американсия университет пострадаха при катастрофа край Благоевград

Кметът Атанас Камбитов забрани събирането на пари и носенето на мобилни устройства в детските заведения
September 20, 2017
Реставрират стенописите на храма „Свети Георги” в град Сандански
September 20, 2017

Петима студенти-трима албанци и две рускини, на възраст от 19 до 21 години, студенти в Американския университет в България/АУБ/, пострадаха леко при катастрофа край Благоевград.

Към 2.15 ч. тази нощ лек автомобил “Шкода”, взета под наем и управлявана от 19-годишен албанец, на остър ляв завой излиза от пътя и се спуска по стръмен скат. След което се спира в борови дървета под пътя. Те са попречили на лекия автомобил да се преобърне няколко пъти по ската на дерето. Пътният инцидент става на пътя Делвино-Благоевград, по който се слиза от мемориала “Памет и вяра”. Там, над Благоевград в м. “Заева поляна” е издигнат 33-метров кръст. В частната болница “Пулс” и МБАЛ са приети петимата пострадали, на които са направени изследвания на скенер. Двама са с фрактури на ръка и таз, двама са колабирали, сред тях водачът на автомобила, пострадалите са още натъртвания и охлузвания.

Пострадалите са албанците Роналдо-на 20 г, Клевис и Марио, на 21 и 19 години. Пострадалите рускини са Анастасия-на 21 г., която най-вероятно ще бъде освободена за домашно лечение. Втората пострадала рускиня е 20-годишната Клея, тя е с фрактура на тазова кост и контузия на ръката. Пътният инцидент се изяснява от служители на КАТ-Пътна полиция и Второ ПУ-Благоевград. На водачът на автомобила е взета кръвна проба за алкохол. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *