Стотици бизнесмени, политици и общественици се сбогуваха със Стефан Шарлопов

Трима загинали в тежка катастрофа на магистрала “Хемус”
February 8, 2018
Стрелците от Сандански с най-точен мерник на държавно първенство
February 9, 2018

Бизнесменът Стефан Шарлопов, който почина в понеделник, бе изпратен в последния му земен път с една от любимите му народни песни „Петко ле, капитанине“.

Тя бе изпълнена от камерен състав от 11 гайдари от оркестър „100 кабагайди“- Смолян. Като за последно те изпълниха и другата обичана от Шарлопов песен „Кольо, Кольо“. Поклонението пред тленните му останки бе в столичната църква „Света София“.

Храмът едва побра огромното множество от бизнесмени, медийни собственици и хора, на които Стефан Шарлопов е помагал. Огромен брой венци опасваха входа на „Св. София“. Погребението на бизнесмена ще бъде в Созопол.

Стефан Шарлопов е собственик на верига хотели, роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност “Българска филология”. След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономически теми. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика.

През 1989 г. започва частен бизнес. Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г.

През 1995 г. създава компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирма за бутилиране на минерална вода и още куп други компании.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той бе и председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Един от последните му проекти бе комплекс, замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил. Шарлопов има пет деца. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *