Стоян Ангов раздаде куп медали и купи в Международен турнир по борба и турнир по тенис на маса

Над 70 изпълнители от три поколения на сцената на “Пирин Фолк”
August 20, 2018
Всички мостове в Благоевградско са за ремонт
August 20, 2018

На 18-19 август в санданското село Катунци се проведе традиционен събор с много песни, танци, тежки наздравици и спортни мероприятия.

Всяка година на събора се провежда Международен турнир по народна борба, който се организира от общинският съветник Стоян Ангов.

В тийнейджърска възраст Стоян Ангов е тренирал борба, поради тази причина този спорт оставя трайна следа в живота му. Тази година в турнира се включиха 90 участника, които се бореха за купи и медали. С най-много призови места и по точки е отборът на братята  Янко и Кирил Ханджийски. Сред гостите бе и българската легенда в народната борба Александър Томов, който награди най-малките борци, Кирил Котев – кмет на Община Сандански, Георги Георгиев – Председател на ОбС – Сандански и Георги Жежев – секретар на Община Сандански. 

От тази година освен народните борби, Стоян Ангов заложи и на друг спорт – тенис на маса, в който участие взеха 22 претенденти за купата. Рано сутринта в събота (18 август) бе даден и старта на турнира, който завърши с оспорван финал спечелен от Любомир Вакъвчиев срещу Пламен Балтаджиев, на трето място остана Михаил Атанасов, а четвърти Боби Башлиев. Наградите бяха материални и парични, като материалните бяха 4 купи, а паричните в размер на 140 лв.

Хората от село Катунци не спират да се радват, че в днешно време все още има добри хора като Стоян Ангов, които обръщат внимание на спорта по селата. 

“Стоянчо е страхотен човек с голямо сърце и добра душа. Радвам се, че в моето село има такива хора. Село Катунци е с голяма история, която старите хора предаваме на нашите внуци. Като малък той беше добро дете със спортен дух, а ето, че стана сериозен бизнесмен, който не забрави от къде е тръгнал. Цялото село се радва на организационните му качества и на добротата. Нека бъде жив и здрав и все така амбициозен”, завърши бай Георги от Катунци.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.