“Спартак” Склаве вдигна купата след победа над “Спортист” Струма

Адска катастрофа край Благоевград! Четирима пострадаха
May 20, 2018
2 837 зрелостници на държавните зрелостни изпити по Български език и литература в Област Благоевград
May 21, 2018

Днес “Спартак” Склаве посрещна трудният съперник “Спортист” Струма в битка за титлата. Днес по-рано споделихме, че по неочаквани обстоятелства битката за купата ще се реши между двата отбора, които бяха на 3 точки разлика преди двубоя. Срещата се изигра пред очите на около 400 зрители, които бяха привърженици и на двата отбора.

Двата отбора излязоха като на истински финал. Домакините започнаха срещата предпазливо, а гостите от Струма не спираха да атакуват. Първото полувреме определено гостите доминираха, а домакините от Склаве показаха игра, която не е в техен стил, а именно защитата.

За огромно съжаление на Павел Пъхнев в стартовата му единадесеторка имаше проблеми. До 15-та мин. принудителна смяна бе извършена. На мястото на Стойчо Секулов се появи Иван Димитров. А до края на полувремето капитанът Илиян Сухарев игра с температура.

В редиците на Кирил Орманлиев нещата бяха много по-добре, неговите момчета показаха изключителни умения в центъра на терена, както и в нападение, но топката така и не попадна в мрежата. До края на първата част двубоя се игра пред вратата на Илиян Иванов, който не позволи топката да премине зад него.

През втората част на терена се появи Николай Георгиев на мястото на Илиян Сухарев за домакините. До 80-та мин. гостите не спираха да пресират домакините, но топката така и не намери очертанията на вратата.

В 82-та мин. Николай Георгиев стана героят за “Спартак” след като откри резултата със страхотно попадение. Публиката изригна от радост.

Въпреки допуснатото попадение гостите не се пречупиха, а продължиха да търсят попадение, което да ги върне в мача.

В 87-та мин. Николай Георгиев намери по майсторки начин младока Кирил Бакалов, който оформи крайния резултат 2-0.

След края на срещата “Спартак” Склаве поздрави своите претенденти за титлата за добрата им игра и неуморният им дух. Веднага след което вдигнаха купата за сезон 2017-2018.

Един от големите виновници за тази титла е и кметът на с. Склаве, а именно Павел Пъхнев, който всяка събота или неделя е плътно с отбора. През цялата година благодарение на него теренът е един от най-добрите в областта. Той не бе само техен кмет и треньор, но и приятел през цялото време. Няма значение дали отборът му бие, неговите момчета винаги след мач вдигаха банкет, който да сплоти колектива.

Героят от срещата – Николай Георгиев, гордо извика “Купата е синя” след своето попадение и асистенция в последната среща.

 

1 Comment

  1. Батко says:

    ЗАСЛУЖЕНА ТИТЛА БРАВО НА МОМЧЕТАТА

Leave a Reply

Your email address will not be published.