Скандал в детската градина в с. Кулата поради липсата на дарен телевизор

Жители и гости блокират пътя в Банско, с искане за втори кабинков лифт
November 10, 2017
Тото спечели ВИП Брадър
November 10, 2017

Вчера в 17:00 часа,в село Кулата, се проведе среща инициирана от екипът на кмета Община Петрич – Д. Бръчков . На срещата присъстваха Нина Попова- директор дирекция “Образование и култура”, старши експерт в Община Петрич- Цонко Манчев, директорката на градината- Денка Манова,учителката на филиала- Любомира Гущерова, служители и родители . По незнайни какви причини, директорката НЕ пожела медиите да присъстват на събранието, но самите родители държаха да останем в стаята.


Мотивът за тази среща бе, че в Понеделник родители се обърнаха към госпожа Гущерова и попитаха къде е телевизора, който е подарък от кмета на с.Кулата, защото вече липсва 2 месеца.Учителката била толкова обидена от зададения въпрос,че се стигнало до скандал с родителите. На следващия ден, младата възпитателка, решила да не оставя нещата така и написала бележка, в която отменя детското тържество за Коледа.Скандалът между учителката и родителите, се разраснал. Родителите искали среща с директорката на ДГ, госпожа Манова, но тя отказала с оправданието, че е много заета. За разлика от нея, Нина Попова- директор дирекция “Образование и култура” в община Петрич, се срещна с разгневените родители, които заявиха , че спират децата си от посещение на детската градина, докато директорката и учителката бъдат сменени.


На днешната среща, прословутият телевизор най-после се появи в детската градина, а директорката предостави бележка с днешна дата от известна петричка фирма, че телевизорът е ремонтиран. Според родителите, телевизорът е бил в детската градина в с. Марикостиново, тъй като това не е първият път, в който директорката изнася дарения от филиала в с. Кулата до централната градина в с. Марикостиново. Госпожа Гущерова ще бъде отстранена но все пак се извини официално на всички родители, които обаче не приеха нейното извинение. На нейно място, се завръща госпожа Христова, която до преди това беше възпитател в детската градина в селото. Родителите обещаха,че от понеделник, ще пуснат отново децата си и чакат също и смяната на директорката. Тези дни, ще започне цялостна проверка на дейността на ЦДГ в село Марикостиново. Интересното в края на срещата, бе че всички деца харесват младата възпитателка Гущерова, а според родителите тя е била подведена от директорката. Очаква се събирането на подписи от всички родители, чиито деца посещават ДГ в Кулско-Марикостински район относно отстраняването на директорката.

Leave a Reply

Your email address will not be published.