“Синя зона” на още 5 улици в Петрич, абонаментите с по-ниски цени

СТУДИО ЗА УЕБ И ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН ОТВОРИ ОФИС В САНДАНСКИ
March 22, 2018
Арести след полицейска гонка в Сандански
March 22, 2018

Петричани няма да плащат “синя зона” в почивния ден – събота от 08.00 ч до 14.00 ч., решиха съветниците днес, като не приеха предложението на кмета. Към сега включените в периметъра на “Синя зона” улици се добавят нови такива, с които вече се затваря за безплатно паркиране и широкия център на град Петрич. Предложени изменения в Наредбата за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства, регламентират престоят на автомобили превозващи лица с увреждания да бъде до 3 часа на ден, върху обозначено в синьо паркомясто.

Прието на заседанието беше и предложение на кмета Димитър Бръчков за намаляване на месечния, шестмесечния и годишния абонамент за „Синя зона”.

Най-масовите абонаменти-тези за леки автомобили стават съответно:
дневен абонамент – 6 лв.
месечен абонамент – 50 лв.
шестмесечен – 200лв.
годишен – 350 лв.

Съветниците не приеха промяната в наредбата която да им разреши да паркира безплатно по улици и паркинги от “Синя зона” в близост до сградата на Общината. Отиграха се няколко варианта, преди окончателно да отпадне този параграф. В край на сметка съветниците ще си плащат паркирането в “Синя зона”, както всички граждани правят това.

От трибуната съветникът на БСП – Димитър Капитанов в разпалена реч се опита да обясни, че той и колегите му съветници работят в полза на обществото, и имат право на привилегията да не си плащат “Синя зона”. Капитанов обаче пропусна да отбележи, че за работата му като съветник той получава заплата. Тоест е в идентична ситуация с останалите граждани на община Петрич – те също работят, получават заплати и си плащат “Синя зона”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.