Симитли посрещна Белобрадия старец с благотворителен базар

Илиян Мицански стартира подготовката си през януари
December 15, 2017
Дъщерята на шофьора прегазил Фатиме: “Баща ми не е убиец”
December 15, 2017

С обратно броене от 10 и в присъствието на много жители и гости на града бяха запалени светлините на коледната елха в Симитли.

Белобрадият старец, който хлапетата чакат с нетърпение от декември миналата година, пристигна с пълни чували с най-хубавите подаръци.

Симитли пък грейна в празнична премяна. Старт на най-светлите, най-топлите празници в най-студените дни дадоха децата с празничен коледен концерт.

Празничната програма за посрещането на Дядо Коледа и Снежанка започна с  малки мажоретки, които танцуваха като истински снежинки на празнично украсената сцена на площада. Невероятен танц сътвориха игривите деца  от Ансамбъл „Веселие” точно преди Дядо Коледа да пристигне с антуража си.

Чаканите гости от Лапландия дойдоха на сцената и зарадваха десетките малки и големи на площада. В миг целият площад замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на центъра на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи заедно с 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие.

По традиция всяка година в изложбената зала на читалище „Св. Климент  Охридски” бe открита коледната изложба – базар. Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” – Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св. св. Кирил и Методий”–Крупник,  ОбУ „Св. Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“. Родители, учители и деца бяха изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети.

Тази година изложбата е отново с благотворителен характер, а събраните средства ще отидат за деца сираци и полусираци до 18–годишна възраст от общината. Инициативата е под мотото „Деца помагат на деца“.

Тя бе открита от зам.-кмета Евгения Георгиева, а кметът на община Симитли Апостол Апостолов пръв закупи сувенир от капачки.

Изложбата–базар ще бъде отворена за всички до 21-ви декември.

Leave a Reply

Your email address will not be published.