Симеоне: Футболистите ми бяха невероятни срещу Арсенал

Венци Айдарски и Йордан Янчев покриха нормативи за участие в европейски първенства
April 26, 2018
Българка представя страната ни в конкурс за красота в Индия
April 27, 2018
Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали целия си отбор за чудесното си представяне в гостуването на Арсенал (1:1). “Дюшекчиите” играха с човек по-малко почти цял мач, след като Шиме Върсалко получи втори жълт картон.
Симеоне пък реагира прекалено емоционално на изгонването на хърватина и малко след това бе отстранен, след като поиска картон за противников играч. УЕФА може да наложи наказание на аржентинеца до три мача и ако това се случи, Симеоне няма да бъде на скамейката във финалния двубой, ако разбира се Атлетико се класира.
“Много тежко е да гостуваш на Арсенал – страхотен стадион, великолепен треньор, а ние да останем десетима. Начинът, по който играчите на Атлетико се справиха с натиска бе невероятен, а феновете ни допринесоха за него със своята позитивна енергия. Най-доброто описание на този мач – оцеляване в Лига Европа. Футболистите на Арсенал вършат фантастична работа вече много години. На такъв стадион, с такъв атакуващ футбол. Арсенал се сражава във всяка една минута от мача, това е футбол. Въпреки това нито веднъж не ми мина мисълта, че Атлетико може да загуби. Хората си нямат и понятие колкото трудно е да играеш в отбрана. Да, футболът е игра, а играта е развлечение. Въпреки това трябва да имате топки, за да се отбранявате с десет човека 80 минути на “Емиратс”. Това показа какъв характер притежаваме и е послание за нашите съперници”, каза Симеоне. Той отнася автоматично наказание за един мач за изгонването му, но ако реферът Клеман Тюрпен отрази в доклада си обидите и заканите, които треньорът му отправи, санкцията може да бъде увеличена на три срещи.
източник: БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *