Силвестър Сталоун: Чудесно е да се върнеш от мъртвите

Издирват футболен талант за нанесен побой
February 21, 2018
Двойник на Антоан Гризман стана на 13 години
February 21, 2018
„Чудесно е да се върнеш от мъртвите”, написа Силвестър Сталоун в Instagram в отговор на разразилата се за кратко истерия в социалните мрежи около неговата предполагаема смърт.71-годишният актьор призова феновете си да не обръщат внимание на „глупостите”, които се пишат по негов адрес. За да успокои духовете, мъжът превъплътил се във филмовите герои Роки и Рамбо, показа, че е в добро здраве и още по-добро настроение.

Актьорът публикува кратко видео, в което се шегува с двете си дъщери — 21-годишната София и 19-годишната Систин, и се заканва, че „ще ги научи”.

Тези дни, една публикация във Facebook се разпространи сред потребителите на социалната мрежа, а след това информацията се появи в немалко сайтове.

В поста се твърдеше, че Сталоун е починал. На снимката, която “красеше” публикацията, холивудската екшън звезда изглеждаше много блед, болнав и оплешивял, както би изглеждал болен, подложен на химиотерапия, например.

В случая, най-вероятно, снимката е направена по време на снимките на някой филм, в който Сталоун е участвал.

Ефектът, който тази публикация постигна за толкова кратко време, е доста показателен за влиянието на социалните мрежи в ежедневието и за това как могат да се използват за разпространяване на фалшиви новини, които така лесно да ни заблудят.

Но това не е първият път, в който в публичното пространство се завърта слух за смъртта на Сталоун. Подобни съобщения се появиха през 2016 г., когато се твърдеше, че актьорът е починал в дома си в Лос Анджелис. Източникът на това съобщение бързо беше идентифициран като сайт, известен с подобен род „шеги”.

източник: fakti.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.