Шефът на ДЮШ на Локо Пд за турнир в Сандански: Чист рекет – вземаха по 55 лв. за храна на ден

Днес е голяма Задушница преди Великия пост
February 18, 2017
Медиус волей стана шампион
February 19, 2017

Директорът на ДЮШ на Локомотив (Пловдив) Иван Маринов се изказа доста остро срещу организаторите на международния детски турнир “Балканика Къп” в Сандански. Ето какво твърди той пред официалния сайт на смърфовете:

Г-н Маринов, част от юношеските формации на Локомотив взеха участие на турнира ”Балканика Къп”, където един от тимовете се поздрави с бронзовите медали. Какъв е коментара ви за представянето на талантите на Локомотив и като цяло мнението ви за турнира?

– Не чакайте от мен да коментирам медали, загуби или купи. С една победа, медал или купа не сме постигнали нищо. Когато нашите деца започнат да играят в първият отбор, националния отбор или чужбина, тогава мога да заявя, че сме постигнали нещо.

Сега мога да коментирам ”Балканика Къп”. Бях в Сандански, гледах много мачове, видях много таланти, но не издържах докрай. Обидното за мен беше, като професионалист, условията за нашите деца. Те не отговаряха на моите изисквания. Това, което видях, бе един амортизиран изкуствен терен, четири тревни селски игрища с тук-там трева по тях, а очертанията се правеха с маркировъчни шапки. Отборите нямаха възможност за никаква тренировка, а срещите се ръководеха от съдии от съседна Сърбия. Каква би била комуникацията между децата и съдиите?

Не е нормално на 10 годишно дете, което още не знае какво е блок-маса да му кажеш – защо взимаш толкова, ще го изядеш всичкото, при платени 220 лв. от родителите, което се пада по 55 лв. за храна на ден. Това е чист рекет към родителите. Не обвинявам организаторите, напротив, те добре са си направили сметките. Обвинявам себе си, че се съгласих да заведа децата там. Обвинявам и треньорите, които са организирали турнира от миналата година, без да се запознаят добре с условията. Чувствам се лично отговорен за всяко едно дете, затова ви казвам, че това е пропиляна седмица.

Два дни за път, три срещи, и 220 лв. Това е!

Знаете ли колко игрови минути има всяко едно от тези 124 деца? Смешно е!

Това няма да продължава. За месец и половина откакто работя имам цяла папка с оферти за турнири от България и чужбина. Но преди ”Локомотив” има три букви – ”ПФК”, а не туристическа агенция. Ако има нещо положително във всичко това, то е че треньорите и родителите трябва да разберат, че големия футболист се изгражда с много мачове, много тренировки, работа всеки ден, всяка седмица, всеки месец.

Трябва първо да научим буквите, след това да почнем да четем. Вече ще се ходи на турнир само ако клубът прецени, че е добре за изграждането на децата като футболисти и отговаря на условията, които имаха отборите на Цървена Звезда и Партизан в Сандански на турнира ”Балканика Къп”. В противен случай губим всички – губим децата, губим рекетираните родители, губи и клубът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *