Септември Симитли победи Беласица Петрич с 3-1

Антъни със златен медал, ПК “Вихрен” първи в щафетата 4 по 200м.
March 17, 2018
Йордан Янчев с медал и на 400 метра кроул
March 17, 2018

Септември(Симитли) и Беласица(Петрич) изиграха истинско дерби на стадион „Септември“ в Симитли, като домакините спечелиха с 3:1.

Срещата започна силно за симитличани, като в по голямата, част от първото полувреме превес имаха футболистите на Спас Стоименов. Пропуски не липсваха, както и доста грешки. За късмет на отбора на Септември , след асистенция на Ивайло Иванов, Евгени Тунтев пое и след отлично отиграване на топката отбеляза за 1:0 в 30-та минута. За съжаление след гола, симитличани си позволиха много груби грешки и след една от тях в 45-та минута, Беласица изравни резултата.

Втората част започна напрегнато с желание за победа и от двата отбора. Футболистите на Стоименов,търсеха втори гол на всяка цена, а играта бе съсредоточена в частта на гостите. След отсъдена дузпа за Септември, Борислав Хазуров, бе точен от 11-те метра и покачи резултата за 2:1.

Накъсването на играта от страна на гостите, наложи и 4-минутно продължение, в което Йоан Петров се възползва и отбеляза невероятно красив гол и донесе победата на отбора си с 3:1.

„Получи се истинско дерби, много груба грешка в 45-та минута позволихме на Беласица да се върнат в мача и да си помислят, че могат да променят мача. Като цяло можехме да играем много по-добре, но резултатът е добър и мисля, че ние бяхме много по-добрия отбор и по- можещия. Накъсването на играта, което правеше противника не помогна да задържат равен. Доволен съм от отбора си и точките, които взехме днес“- коментира старши-треньорът на Септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *