Семейство от Банско пострада при катастрофа на АМ “Струма”

Семейство от София пострада при ПТП край Благоевград
December 8, 2017
Ученици от ПГ „Пейо К. Яворов“ – Петрич с отличия от национални конкурси
December 9, 2017

Съпрузи на 60 и 65 години пострадаха след катастрофа на изхода на автомагистрала “Струма” за Благоевград.

Инцидентът стана след 11 часа днес. За щастие, няма опасност за живота на пострадалите. Двамата са приети в МБАЛ-Благоевград с травми на главата и гръдния кош. В момента са на изследвания.

Семейството е от Банско, но живеят в София. Управляваният от мъжа “Нисан” се блъска в острия ъгъл на мантинелата при отбивката в посока пътен възел “Бараково-Кочериново” на Е-79. На това място, където се излиза от ЛОТ-2 на автомагистралата, често стават катастрофи заради указателните табели. Преди отбивката за излизане от АМ „Струма” в посока Бараково, Кочериново, Рилски манастир и Благоевград, указателните табели са противоречиви. Посока „Кулата” е и направо и надясно. Направо се продължава до края на ЛОТ-2 при пътен възел „Зелен дол” и ГКПП „Логодаш”. След това чрез двете кръгови по „Зелендолско шосе” се влиза за Благоевград или продължава за Кулата.

Този е по-дългият и по-малко предпочитан вариант. Болшинството излизат при пътен възел „Кочериново”, където поемат по Е-79, минават през кръговото и покрай Благоевград продължават за Симитли, Сандански и Кулата. Тъй като не познава тези варианти водачът на „Нисан”-а се е двоумял как да постъпи и така се е нанизал на мантинелата. Самите пътни полицаи признават, че тук нещо не е направено както трябва.

Проблемът е, че ЛОТ-3.1. Благоевград-Крупник се строи от три месеца и за да продължиш за Кулата трябва да поемеш по Е-79 по един от двата варианта. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *