Сдружение от Сандански обяви конкурс за младежи с постижения

Над тон ракия конфискуваха в Санданско
November 13, 2017
Мъж изгоря жив в къщата си докато пали печка на дърва
November 13, 2017

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” обявява конкурс за награди „С идея за бъдещето на Сандански” за ученици и младежи с принос и успехи в областта на образованието, културата, спорта.

Целта на конкурса е да се отдаде заслужено признание на изявили се млади хора от Сандански, постигнали успехи през 2017 година като по-този начин те да бъдат стимулирани да доразвият своите умения и талант.

Награди за конкурс „С идея за бъдещето на Сандански” ще се връчат за успехи и постижения в следните тематични области:

  • Образование;
  • Култура и изкуство;
  • Спорт;

Условия и реда за извършване на номинациите ще протече три етапа:

ЕТАП 1 – Процедура по номинации – От 10 ноември – 22 ноември.

Номиниране и събиране на всички кандидатури, в който всеки жител на община Сандански може да номинира еднократно младежи и ученици на възраст между 13 г.- 26 г. от нашата община, с високи постижения в областите образование, култура и спорт през последните 12 (дванадесет) месеца.

Номинираните в трите области трябва да отговарят на следните критерии :

  • Образование – отличен успех в училище или университет, завоювани призови места на олимпиади, състезания, дейно участие в различни форуми, международни проекти и граждански инициативи.
  • Култура и изкуство – участие в развитието на културния живот на община Сандански, подпомагане и развитие на човешките културни ценности, културното многообразие и креативност, опазване и популяризиране на културното наследство, участие в доброволчески инициативи, свързани с фестивали за култура и изкуство.
  • Спорт и физическа активност – постигнати успехи и завоювани призови места на регионални, национални и международни първенства, насърчаване на физическа активност сред обществото, добър личен пример.

Номиниращите следва да посочат ясни и убедителни доказателства за ефективен принос на номинирания в съответната тематична област.

ЛИНК КЪМ ЕЛЕКТРОННИЯ ФОРМАТ ЗА НОМИНАЦИЯ

ЕТАП 2 – Селекционна процедура – от 23 ноември до 25 ноември 

Номинираните ще се оценяват от комисия.

След направена оценка на номинираните, журито ще класира по 5 номинации от трите области.

ЕТАП 3 – Финален избор и обявяване на резултата – 26 ноември – 3 декември

Финалният избор ще бъде направен чрез ново онлайн гласуване, в който всеки еднократно може да даде своя глас за предпочитания от него участник. Гласуването на гражданите ще продължи до 3 декември, включително. Крайният победител ще бъде определен по точкова система, в която еднаква тежест (50% на 50%) ще имат гласуване на гражданите и оценката на журито.

Резултатите от конкурса на Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” ще бъдат оповестени на 7 декември 2017 г. на официална церемония в „Интерхотел Сандански“ гр. Сандански.
Призьорите в конкурса ще бъдат удостоени с почетна статуетка, грамота и парична награда.

Leave a Reply

Your email address will not be published.