Сандански с двама представители на Световното първенство по плуване

Вихрен Сандански с нов играещ треньор
July 5, 2017
18-годишен с порезни рани след скандал в Санданско
July 6, 2017

На 17 –тото Световното първенство по плувни спортове в Будапеща, което ще се проведе от 14 до 30.07.2017 г. са застъпени шест вида спорт – плуване в басейн, плуване в открити води, синхронно плуване, скокове във вода, височинни скокове и водна топка. България ще бъде представена от 8 състезатели, двама от които са от ПК “Вихрен“, гр. Сандански.

Дебютантът на първенството на планетата за мъже и жени на 50м  басейн – Антъни Иванов ще стартира в най-много дисциплини в комплекса „Дунавска арена“. Състезателят на Николай Вакареев има покрити нормативи за четири дисциплини, което по брой индивидуални си е рекорд за мъжкото ни плуване. Антъни ще плува трите дистанции на бътерфлай – 50, 100 и 200 м. и на 400 м св. стил. Венцислав Айдарски ще участва на петото си световно първенство, плувайки в открити води на 5 и 10 км. Негов наставник също е Николай Вакареев.

Останалите плувци са  Габриела Георгиева от ЦСКА, Лъчезар Шумков от„Спринт“Сф,   Александър Николов от ПСК “Черно море.

В синхронното плуване ще ни представя дуетът Даниела Бозаджиева и Христина Дамянова, която ще играе и на соло. Тодор Спасов ще участва във височинните скокове.

 Leave a Reply

Your email address will not be published.