Сандански отбеляза тържествено своя празник

Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева бе гост за празника на град Сандански
April 13, 2018
17-годишен младеж го загази здраво! Задържаха го за…
April 13, 2018

Празникът на град Сандански, който традиционно се отбелязва на Светъл Четвъртък започна още сутринта с молитва за здраве и празничен водосвет, отслужен от Неврокопски Митрополит Серафим на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Там всяка година стотици санданчани и гости на град Сандански се молят за здраве пред иконата на Света Богородица и посядат на тревата, за да послушат фолклорната програма и да се насладят на празника.

Празничният ден продължи с пъстро и красиво шествие по главната улица „Македония“ от децата и младежите на Сандански, които по-късно взеха участие в концерта на община Сандански „Празник на детските таланти“. С много усмивки, емоция, красиви хореографии, костюми и музика и песни, децата на Сандански още веднъж показаха, че са най-голямото богатство на най-слънчевия град в България.

Концертът на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“ продължи празничната програма, преди да започне третият концерт, посветен на Празника на град Сандански.

Минути, преди кулминацията на празничния ден Военно формирование 56 040 с командир подп. Кирил Спаневиков и Представителен Духов оркестър на Сухопътните войски, с тържествена заря-проверка направиха празника още по –тържествен. Председателят на парламента – Цвета Караянчева прие почетния строй и приветства военния строй.

С емоционален поздрав, кметът на община Сандански- Кирил Котев поздрави своите съграждани и заяви, че ще продължи своите усилия в насока култура, образование, инфраструктура и спорт. Поздрав към събралата се публика отправиха и Председателят на Народното събрание на Република България – Цвета Караянчева, под чийто патронаж се провежда Празника на град Сандански, народният представител Атанас Стоянов и зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев.

За първи път Председател на Народното събрание е част от празника на града и специален гост. В знак на добро партньорство г-жа Цвета Караянчева връчи на кмета на община Сандански – Кирил Котев плакет на Народното събрание.

До късна вечер невероятната Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, веселиха всички граждани и гости на най-слънчевия, топъл и гостоприемен град – Сандански, където се виха хора на площад „България“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.