Сандански – Градът на доброто и любовта

Автомобил самокатастрофира в Кресненското дефиле
June 14, 2018
Банско взе романтик от Първа лига
June 15, 2018

Сандански е град в югозападна България и е с едни от най-благоприятните климатични условия в цялата страна. Известен е с красотата на парк “Свети Врач”, Спартак, минералните води, вековните дървета, красивите местности, а от тази година и като града с многобройни благотворителни каузи.

В курортното градче всеки сезон има по нещо за всеки, както за малки, така и за големи. През месец януари в Сандански се набляга на празници, традиции и обичаи, в този дух продължават празниците и през февруари, когато е празникът на виното. Също така през този месец се провеждат четири футболни турнира, на които в града пристигат повече от 3000 деца, а хотелите са пълни.

Март месец е времето в което започват подготовките за фестивалите, цъфтят красивите дръвчета, цветя и посрещаме туристите, които имат нужда от топлина, уют и страхотен климат. Април е месецът, в който най-дейни са децата от детските градини с техните пъстри и красиви тържества. Всички детски градини показват, колко страхотно е детството и как малките деца се превръщат в герои от любимите им приказки. Май месец пък е за порасналите, време е за чар, стил, красота с абитуриентите от града. Юни месец стартират летните фестивали, които са посещавани от хора от цяла България, като например “БГ мюзик фестивал”, който пълни Летния театър за втора поредна година. Юли месец пък е “Балканско веселие”, което предлага музика за всеки, страхотни мезета, скари, както и забавления. Август месец е месец, в който е горещо, но народните танци и песни огласят Пирин планина. През септември “Пирин фолк” предлага славеите на България да пеят за жители и гости на града, както и на телевизионните зрители. Октомври, ноември и декември са месеците, в които се провеждат концерти на месни състави, групи, както и театри.

А от тази година, традиция за града станаха и благотворителните кампании, с които жителите не спират да помагат на хора в нужда. Всеки човек в себе си има малко или много добрина, а в град Сандански хората определено показаха, че са с добри сърца. Една кауза като “Помогни без причина” разплака десетки посетители на каузата, които за поредна година помогнаха на нуждаещи се, не малко пъти са се правили турнири, концерти, събития, на които хората отиват с една идея – да помогнат.

На днешното събитие в града се проведе концерт с надслов “Заедно подаваме ръка на Златка”. Събраните средства са на стойност 7105 лв., които бяха събрани от концерта, дарение на отборите от общинския турнир, читалището, както и от кутии.

С тази цифра град Сандански показа, че поговорката “Един за всички и всички за един” важи и в днешно време. Да не забравяме, че доброто и любовта водят света към по-добър начин на живот.

автор: Николай Милюков
ВСИЧКИ ПРАВА СА ЗАПАЗЕНИ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.