Сандански е най-предпочитаната дестинация за Великден

Шофьор от Симитли блъсна възрастна жена в Сандански
March 27, 2018
Село Скрът отново ще бъде столица на хумора и шегата
March 27, 2018

Дни преди великденските празници хотелите в Сандански се пукат по шевовете от резервации. Софиянци масово избират курортното градче за отдих, както и гостите от Македония.

СПА перлите в курортната община вече са заети почти на 100%, информират собствениците им.

По думите им, тази година, за разлика от миналата се наблюдава драстично увеличение на българските посетители, които са избрали да прекарат празниците в южния град.

„Повечето резервации за Великден започнаха да се правят още преди два месеца, някъде към началото на февруари”, твърдя от управата на хотелите. Най-предпочитаните пакетите, които се избират тази година с оглед на повечето почивни дни са двудневни и тридневни.

От хотелиерския бранш казаха още, че туристите имат все по-големи изисквания към обслужването. Най-вече държат на добрата храна и чистотата в хотелите, както и на екстрите по хотелите.

Гръцките туристи също са доста тази година, както се е увеличил и  броят на резервациите, направени от македонци. Те избират да съчетаят чистия въздух в Сандански с минералната вода.

Една от причините, поради която туристите избират Сандански е близостта на курортното градче до местността “Рупите”, гр. Мелник, Роженския манастир, Златолист, Попина лъка и други атрактивни места за почиващите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *